Išči :: Klepetalnica :: Ranki :: Tvoj profil :: Prijava za pregled zasebnih sporočil :: Prijava  :: Registriraj se 

Preden napišete NOVO TEMO poiščite ali takšna tema že obstaja!
Prijava
Uporabniško ime:    Geslo:      Avtomatična prijava ob vsakem obisku (priporočamo)    
Vprašanja in odgovori
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 203, 204, 205, 206, 207  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po 90DPD forumu -> Pogovori o dieti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cebelca
Pripravnik 1. stopnje
Pripravnik 1. stopnje

Pridružen/-a: Tor Feb 2010 15:10
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: 10 Feb 2010 20:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

imam eno vprašanje. dobila sem novo službo, v kateri imamo organizirano malico, ki je med 10. in 11. uro. k sreči imam poleg tople malice na razpolago tudi sadni krožnik. vendar ob tem krožniku ne zdržim do 16.ure, ko pridem domov. zato si ob sadju privoščim še solato (brez soli in olja), katera je v neomejenih količinah. zanima me ali delam hodo narobe, ker pred 12. uro uživam solato? Think

hvala za odgovor in lep snežen pozdrav ~~http://zasavje.org~~

višina: 172 cm
začetna teža: 73 kg
začetek: 1.2.2010
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jeze13
Mit
Mit

Pridružen/-a: Sob Jun 2006 20:39
Kraj: ¸Šmartno pri Litiji

PrispevekObjavljeno: 11 Feb 2010 7:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

cebelca je napisal/a:
imam eno vprašanje. dobila sem novo službo, v kateri imamo organizirano malico, ki je med 10. in 11. uro. k sreči imam poleg tople malice na razpolago tudi sadni krožnik. vendar ob tem krožniku ne zdržim do 16.ure, ko pridem domov. zato si ob sadju privoščim še solato (brez soli in olja), katera je v neomejenih količinah. zanima me ali delam hodo narobe, ker pred 12. uro uživam solato? Think

hvala za odgovor in lep snežen pozdrav ~~http://zasavje.org~~

po mojih izkušnjah ni narobe če pred 12 uro uživaš solato
cebelca
Pripravnik 1. stopnje
Pripravnik 1. stopnje

Pridružen/-a: Tor Feb 2010 15:10
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: 11 Feb 2010 17:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jeze13, hvala lepa za odgovor, bom zdaj brez slabe vesti uživala soleto

višina: 172 cm
začetna teža: 73 kg
začetek: 1.2.2010
Nazaj na vrh
malametty
Začetnik
Začetnik

Pridružen/-a: Čet Feb 2010 18:26

PrispevekObjavljeno: 11 Feb 2010 19:10    Naslov sporočila: nočna Odgovori s citatom

lep pozdrav!
naj za začetek povem, da sem že lani isti čas hujšala s to dieto in sem izgubila 20 kg...zato sem se letos odločila še malo shujšat...vendar imam en problem, delam pnoči in zdaj me zanima kako naj jem...ko pridem zutr domov pojem kako sadje (6:30)...potem grem spat...ob 16 kosilo, ob19 večerja...ponoči pa pijem samo vodo...je to vredu...ker se mi zdi da v času ko delam ponoči se kilogrami nekam ustavijo...

Eh?
Nazaj na vrh
Scapula
Starešina 1. stopnje
Starešina 1. stopnje

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 12:10

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2010 11:57    Naslov sporočila: Re: nočna Odgovori s citatom

malametty je napisal/a:
lep pozdrav!
naj za začetek povem, da sem že lani isti čas hujšala s to dieto in sem izgubila 20 kg...zato sem se letos odločila še malo shujšat...vendar imam en problem, delam pnoči in zdaj me zanima kako naj jem...ko pridem zutr domov pojem kako sadje (6:30)...potem grem spat...ob 16 kosilo, ob19 večerja...ponoči pa pijem samo vodo...je to vredu...ker se mi zdi da v času ko delam ponoči se kilogrami nekam ustavijo...

Eh?

kaj pa če probaš obrnit celo dieto? Kolikor jaz razumem, so ti prehranjevalni cikli dneva nastavljeni glede na naš življenjski ritem. In če se je tebi preobrnil, mogoče lahko tudi cikle preobrneš, npr, če se vstajaš ob 15h, potem tvoj očiščevalni cikel traja od 12h do 20h, potem od 20h do 4h zjutraj imaš prehranjevalni cikel, od 4h naprej in do 12h pa je prebavni, in takrat ne ješ (ker večino tega časa spiš)... To je samo ideja ~~http://zasavje.org~~ Ampak verjetno bi to lahko delovalo samo če imaš nenehno tak ritem (koliko dni v tednu pa delaš?) lp, ~~http://zasavje.org~~

1. krog diete:
Začetna teža: 62 kg
Dan začetka: 17.1.2010
Končna teža: 53 kg
Nazaj na vrh
malametty
Začetnik
Začetnik

Pridružen/-a: Čet Feb 2010 18:26

PrispevekObjavljeno: 12 Feb 2010 12:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tudi jz sem razmišljala da bi celo zadevo obrnila, samo ne vem no...kr delam naprimer 4 dni ponoči potem pa nekaj časa ne, se zgodi tudi da delam samo kaki dan ponoči....pač v glavnem ta nočna pride na vsake dva ali tri tedne, pač odvisno in takrat se mi zdi da se mi cela zadeva ustavi...ali ima mogoče katera podobne izkušnje?

hvala za odgovor Eh?
Nazaj na vrh
brezimena
Firbc
Firbc

Pridružen/-a: Pon Nov 2009 13:10

PrispevekObjavljeno: 23 Feb 2010 19:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zvezdica** je napisal/a:
Citiram:
ja hvala.. čez 10 dni imam spet tehtanje, pa bomo videli

Brezimena si se tehtala?

Imam pa tudi jaz eno vprašanje- ali se lahko v enem obroku lahko meša npr. med seboj več vrst sirov (npr. feta sir in mocarela) ali pa več vrst mesa (npr. puran in piščanec).... upam da razumete kaj me zanima. Ker nisem prepričana v to tega ne počnem. Eh?

seveda seveda.. btw jutri imam konec.. še vodni dan in to je to. pa se javim z rezultati. razmišljala sem in mislim, da bom naredila konec diete do ponedeljka.. potem spet na novo..še eno rundo
Nazaj na vrh
tamala2103
Čveka
Čveka

Pridružen/-a: Sob Jan 2010 12:39
Kraj: novo mesto

PrispevekObjavljeno: 28 Feb 2010 19:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hej... sej mogoče je že kje napisano o tem, ampak sem se ravno spomnila, pa da vprašam.

ali je mogoče tukaj gor katera, ki je imela bolj pogosto vodne dneve? recimo b, š. oh, s, in nato vodni dan....pa spet od začetka? me zanima učinek če se tega lotiš na tak način

višina: 168 cm
začetna teža: 68,2 kg
željena teža: 57kg
dan začetka: 1.2.2010
1. vodni dan:
2. vodni dan:
3. vodni dan:
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Dioniz
Dijak
Dijak

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 19:41

PrispevekObjavljeno: 01 Mar 2010 10:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nekje na forumu sem prebral, da ena clanica fura vodni dan vsaki 5. dan. Po moje je to malo prevec kruto ampak ce zdrzis pa niti ni slabo. Sicer pa brž v temo o vodnem dnevu pa si jo preberi ~~http://zasavje.org~~
Pripravnik nižje stopnje
Pripravnik nižje stopnje

Pridružen/-a: Čet Feb 2010 6:14

PrispevekObjavljeno: 02 Mar 2010 6:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi lahko prosim nekdo pove kaksne kolicine jeste?! Men nikukr ni jasn kolk je porcija?! Zvrhan kroznk spagetov ziher ne?!
Nazaj na vrh
jeze13
Mit
Mit

PrispevekObjavljeno: 02 Mar 2010 6:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lucijasraka je napisal/a:
Mi lahko prosim nekdo pove kaksne kolicine jeste?! Men nikukr ni jasn kolk je porcija?! Zvrhan kroznk spagetov ziher ne?!

špagete(8-10 dkg surovih) ja samo omaka nora biti zelenjavna
Dioniz
Dijak
Dijak

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 19:41

PrispevekObjavljeno: 02 Mar 2010 10:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz jem konkretne porcije, take da se najem ~~http://zasavje.org~~ pri količini ne šparam preveč ~~http://zasavje.org~~
Zeleni starešina
Zeleni starešina

Pridružen/-a: Ned Apr 2007 11:18

PrispevekObjavljeno: 03 Mar 2010 9:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam tudi takšne porcije da se najem, dostikrat prevelike. Vendar se večini potem tudi želodec skrči, tako da boš sčasoma pojedla manj.
Neznanec
Firbc
Firbc

Pridružen/-a: Ned Jun 2008 21:14

PrispevekObjavljeno: 05 Mar 2010 16:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene pa zanima kako je z jogurt in mlekom? Ali lahko to jem/pijem samo na beljakovinski dan ali sploh ne smem jesti?

Pa še eno vprašanje. Na škrobni dan lahko jem ješpren brez mesa ali ne?
Nazaj na vrh
aliki
Čveka s stilom
Čveka s stilom

Pridružen/-a: Pet Sep 2006 11:31

PrispevekObjavljeno: 05 Mar 2010 16:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Neznanec je napisal/a:
Mene pa zanima kako je z jogurt in mlekom? Ali lahko to jem/pijem samo na beljakovinski dan ali sploh ne smem jesti?

Jogurt in mleko seveda na beljakovinski dan, druge ne.

Ja, ješprenj pa na Š dan - recimo ričet s fižolom in vsem kar paše zraven, razen mesa.

Nazaj na vrh
jeze13
Mit
Mit

PrispevekObjavljeno: 05 Mar 2010 21:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Neznanec je napisal/a:

ja jogurt, mleko in mlečne izdelke ješ na beljakovinski dan,
na škrobni dan pa ješprenj z veliko zelenjave (korenje, peteršilj, lovor, fižol, čebula, pelati, piko na i pa da proti koncu stisnjen česen, mogoče malo vegete ali zelenjavna jušna kocka) jaz kuham ješprenj takrat ko kuham tudi fižol (večjo količino) in ješprenj redčim z fižolovko, z njim postrežem tudi sosede samo nekaterim mora notri stopiti "svinja"
Neznanec
Firbc
Firbc

Pridružen/-a: Ned Jun 2008 21:14

PrispevekObjavljeno: 06 Mar 2010 11:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovore.
Nazaj na vrh
Dina
Pripravnik 1. stopnje
Pripravnik 1. stopnje

Pridružen/-a: Pon Mar 2010 18:53

PrispevekObjavljeno: 09 Mar 2010 8:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jeze13 je napisal/a:

kaj pa paradižnikova omaka? Eh?
Nazaj na vrh
jeze13
Mit
Mit

PrispevekObjavljeno: 09 Mar 2010 9:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dina je napisal/a:
jeze13 je napisal/a:

kaj pa paradižnikova omaka? Eh?

seveda, jaz delam omako iz :čebule,paprike (3 različne barve),češnjevega paradižnika ali pelatov , včasih dodam bučke, včasih gobe in seveda začimbe (origano, baziliko oziroma po okusu), omake delam z malo oljčnega olja v voku
Dina
Pripravnik 1. stopnje
Pripravnik 1. stopnje

Pridružen/-a: Pon Mar 2010 18:53

PrispevekObjavljeno: 09 Mar 2010 9:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz vedno naredim omako za špagete (zase, seveda - drugi imajo rajši mesno d'oh! ) tako, da na malo olivnega olja prepražim čebulo, ko ta postekleni, dodam pelate ali paradižnik iz tetrapaka, dolijem malo vode po potrebi, včasih ta malo žličko moke, malo pokuham in na koncu dodam še baziliko, petršilj, drobnjak in česen. Meni je super ~~http://zasavje.org~~
Nazaj na vrh
Muca
Čveka
Čveka

Pridružen/-a: Tor Mar 2010 12:04

PrispevekObjavljeno: 12 Mar 2010 12:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanima me, če vse jeste samo glavne obroke? Ker jaz recimo, ko delam popoldne, kosilo jem že malo čez 11, ker moram pol že štartat od doma. In v službi največkrat ni časa za malico, žal... Domov pridem šele ob pol desetih, tako da imam zgodnje kosilo in pozno večerjo. Vmes bi se mi prilegel kakšen prigrizek, ker se mi zdi, da je malo predolga 9 ur brez hrane. Pa ne vem, če smem, in če smem kaj in na kateri dan?

[/url]
Nazaj na vrh
Scapula
Starešina 1. stopnje
Starešina 1. stopnje

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 12:10

PrispevekObjavljeno: 14 Mar 2010 13:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Muca je napisal/a:
Zanima me, če vse jeste samo glavne obroke? Ker jaz recimo, ko delam popoldne, kosilo jem že malo čez 11, ker moram pol že štartat od doma. In v službi največkrat ni časa za malico, žal... Domov pridem šele ob pol desetih, tako da imam zgodnje kosilo in pozno večerjo. Vmes bi se mi prilegel kakšen prigrizek, ker se mi zdi, da je malo predolga 9 ur brez hrane. Pa ne vem, če smem, in če smem kaj in na kateri dan?

V tistih najbolj strogih navodilih za dieto boš videla napisano, da prigrizkov in in da je kosilo obvezno jesti po 12 uri in tako dalje. To je pač če se hočeš res zelo strogo držat, ampak to žal za veliko nas ni primerno, ker imamo faks ali službo ali druge obveznosti, ki nam to preprečujejo.

Mislim, da lahko brez problema poješ kak prigrizek v popoldanskem času, ker ni namreč namen te diete, da bi bila lačna in da bi se mučila. Samo seveda velja, da moraš jesti po urniku tistega dneva, oz. še najbolje je, če ješ za malico nevrtralna živila, kar je v največji meri zelenjava. Lahko si kupiš kakšno solatko, ki je pripravljena že vnaprej (v plastični embalaži) pa jo samo začiniš in poješ, ali kaj podobnega. Ali pa, to zame pogosto učinkuje, si skuhaš čaj in ga po malem piješ preko popoldneva, pa s tem zmanjšuješ občutek lakote. Na sadni dan pa so obroki malo drugače zastavljeni, in jih lahko imaš več, pravzaprav kolikor želiš oz. potrebuješ ~~http://zasavje.org~~

Lahko pa ti povem, da se sčasoma ta občutek lakote zmanjša, ko se telo navadi na nov način prehranjevanja. Jaz sem bila prvih 14 dni ves čas lačna popoldne, sploh ko je bil velik časovni razmak med obrokoma, zdaj pa sploh več nisem, ker se je moje telo prilagodilo. ~~http://zasavje.org~~ In tvoje se bo tudi, gotovo ~~http://zasavje.org~~

1. krog diete:
Začetna teža: 62 kg
Dan začetka: 17.1.2010
Končna teža: 53 kg
Nazaj na vrh
Muca
Čveka
Čveka

Pridružen/-a: Tor Mar 2010 12:04

PrispevekObjavljeno: 14 Mar 2010 21:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala ti Scapula za odgovor. Sej sem imela v mislih zelenjavo, sploh kšno rdečo peso al pa pečeno papriko al pa zeleno solato al pa kislo zelje al pa........ mam zlo rada zelenjavo, tko da sploh ni problem v izbiri prigrizka ~~http://zasavje.org~~

[/url]
Nazaj na vrh
Yvonne
Pripravnik 1. stopnje
Pripravnik 1. stopnje

Pridružen/-a: Ned Jan 2009 1:23

PrispevekObjavljeno: 30 Mar 2010 17:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mene pa zanima, kaj je z gobami? Nekje zasledim, da so nevtralne, drugič da so oh. Jaz jih namreč kar pogosto jem.
Nazaj na vrh
jeze13
Mit
Mit

PrispevekObjavljeno: 30 Mar 2010 20:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Yvonne je napisal/a:
Mene pa zanima, kaj je z gobami? Nekje zasledim, da so nevtralne, drugič da so oh. Jaz jih namreč kar pogosto jem.

mislim da je vse odvisno od priprave, po moje so nevtralne, če jih pa še sama nabereš so pa sploh "dietne"
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po 90DPD forumu -> Pogovori o dieti Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 203, 204, 205, 206, 207  Naslednja
Stran 204 od 207

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

Naloži si Mojplanet.si toolbar v svoj brskalnik!