Išči :: Klepetalnica :: Ranki :: Tvoj profil :: Prijava za pregled zasebnih sporočil :: Prijava  :: Registriraj se 

Preden napišete NOVO TEMO poiščite ali takšna tema že obstaja!
Prijava
Uporabniško ime:    Geslo:      Avtomatična prijava ob vsakem obisku (priporočamo)    
Na živce mi gre...
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 32, 33, 34  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po 90DPD forumu -> Pogovori o dieti
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Saphira
Starešina 1. stopnje
Starešina 1. stopnje

Pridružen/-a: Pon Mar 2009 17:45

PrispevekObjavljeno: 07 Jun 2009 12:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včeraj doživela zelo negativno izkušnjo, zaradi česa se mi je za minuto zamerilo sploh truditi-šele sedaj sem uigotovila, kako sem občutljiva, ko me kdo piči v ranljivo točko.

Če bi kritiko na svoj videz slišala takrat, pred dieto, ko se še nisem nič matrala, bi me bolelo, a bi rekla, j...t ga, saj je res, pa kaj potem.In bi šlo mimo, ve nekaj momentih pozabila. Zdaj pa se mi zdi tako zamalo, matram se, skoraj vsak dan sem lačna, jaz opažam razlike, potem me pa zatačkajo v kali. Je na delovnem mestu prišel en stari in rekel sodelavki, da ko je bog mene delal, je zadel terno in da sem krasna lepotica. Takoj mi je bilo jasno, da zato, ker sem pač debela in imam svetlo polt (kot je njihovim všeč). Sliši se kot pohvala, zame je bila pa žalitev...zakaj me ne morejo pustiti pri miru? Pa bi prebolela, če bi bilo le to, pa je še kar sikal, in me vpričo vseh ljudi vprašal, katere vitamine jem. Kaj človek reče na to? Rekla sem mu, da ne rabi biti nesramen, a je še kar nekaj javkal, da se opravičuje za nevšečnosti. Ja, on se lahko, jaz pa prizadeta in osramočena še celi dan.

Vmes sem sigurno že slišala še marsikatero trpko na svoj račun, pa me je brigalo nič, tole me je pa zadelo. Ravno zato, ker se matram. Če so me prej pustili pri miru, pred dieto (kvečjemu kak pogled začudenja ali ignorance- dejansko se spomnim, da so bili ljudje z mano-ko sem imela manj kg- bolj prijazni, bolj dostopni in me bolj obrajtali), zakaj zdaj, ko se matram, ko delam nekaj na tem, dobivam take komentarje. Vsem ljudem je bilo jasno, da se dela norce iz mene. In mene tok jezi, ker sedaj res ne izgledam več taka buca, da bi se človek oziral za mano v nejeveri-sem zelo močna, a ne izstopam pretirano iz množice. Vem, da mi ne piše na čelu- dejte mi mir, saj hujšam....in ljudje ne morejo vedet tega. Pa vseeno. Če so dali mir prej, naj dajo še zdaj.

Ne bi se sekirala, če se ne bi dejansko res trudila, da popravim to škodo, ki sem jo delala telesu zadnja leta.

In ja, vem, da moram dobiti trdno kožo. Večinoma jo imam, in sem že kaj hujšega slišala, ampak tole pa....skoraj se mi gnusi vse skupaj. Volje nisem izgubila-mislim, da imam še večjo...ampak se mi zamalo zdi, kod daje ljudem pravico, da se vtikajo v druge. Tudi jaz sem bila nekoč suha, pa nikdar nisem kazala s prstom na koga ali ga ogovarjala, kak je. Glede debelosti že ne-kvečjemu kak komentar, da ni primerno oblečen, da pa bi se norčevala, nikoli.

Pa še sadni dan sem imela. Sem se samo napokala češenj in šla spat, spala v celo 15 ur-kot bi bila v komi.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dominika
Čveka s stilom
Čveka s stilom

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 14:46
Kraj: celje

PrispevekObjavljeno: 07 Jun 2009 14:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ne sekiraj se punca,lahko si ponosna nase in marsikomu za vzgled,izgubila si že 12 kg tako da še kar tako naprej nadaljuj s svojo pozitivno energijo.Vem da besede bolijo,vendar človek verjetno še ni dorasel,dozorel..ker ti drugače nikoli nebi rekel kaj takšnega-jst vem da meni kaj takšnega niti na misel nebi prišlo, kaj šele da bi izrekla.
Saphira-jaz verjamem vate da ti bo uspelo,kar tako naprej-tukaj na forumu te vsi podpiramo ~~http://zasavje.org~~ ~~http://zasavje.org~~ ~~http://zasavje.org~~
Samo pozitivne misli ,kar pa jih ti itak imaš!!! Dancing
Maturant
Maturant

Pridružen/-a: Pon Apr 2009 17:09

PrispevekObjavljeno: 07 Jun 2009 14:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Joj, boga Saphira, nikar se ne sikiraj. Glej to je tako, prej se ni nobeden obregnil v tebe, ker so si vsi mislili, saj je reva že tak ali tak debela, je že tak zaradi tega kaznovana, pa so te lepo pustili namiru... Zdaj pa nevoščljivost leze iz njih, opažajo spremembo na boljše, bodi vesela, ker so te opazili... se pravi jim že nekaj gre v nos..se vidi sprememba, pa pač morajo nekaj pripomnit...eni ne vejo kako bi, pa pač kar nekaj kritizirajo, ker pač pohvalit ne znajo, ker se jim to zdi za malo..
Bodi vesela, da so te opazili, se pravi, da se vidi sprememba..tako bi jaz to jemala.. ~~http://zasavje.org~~ b035sznrsz a040szrh
Saphira
Starešina 1. stopnje
Starešina 1. stopnje

PrispevekObjavljeno: 07 Jun 2009 18:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala punci, za vzpodbudne besede. Saj vem, da vsi tudi niso tako gnili, samo delajo se

Itak sem se že na zečetku diete sprijaznila in razčistila s sabo, da niti na koncu diete še ne bom suha (niti na daleč ne), bom pa pač manj obložena. Bila sem pa presenečena, da me uspe tako prizadeti, ker če bi bila zadeva teoretična, bi tipu povedala svoje, v realnosti pa ostaneš brez besed, v licih rdečica, v glavi pa jeza, ki se tepe z mislijo" ne bom se spustila na tvojo raven". Čeprav sem na koncu zasikala j.... se word, ampak me ni slišal. Je bilo bolj za lastnen užitek ~~http://zasavje.org~~

Drugače sem v svoji buca karieri slišala že ogromno žaljivk glede postave, vendar zelo malo direktnih, nesramnih...bolj je šlo za izogibanje, ignoriranje, odrezave komentarje, nepristopnost...Od enega znanca sem slišala mnenje (on je suh in želi res suhe punce), da so si debeli ljudje sami krivi, ker so takšni, da naj pa še posledice nosijo, da jih nihče ne mara. Da on bi tudi jedel in užival v dobrotah, pa se pazi, debeli pa ne pazijo, in naj torej požrejo svoj košček pogače v zakup. Ali eno ali drugo. Da je odločitev njihova. Ko sem rekla, da niso vsi debeli zato, ker papcajo, so tudi dednosti, bolezni. Pa je rekel, da je to drugo.

Ja, kako drugo. Ali bolnim na čelu piše, da so debeli zaradi bolezni? Ni, in vse obravnavajo enako-in prav je tako, samo zakaj potem neki teoretični dvojni standardi, ko vsi vemo, da v praksi ni tako...

Ja, ko še nisem hujšala, sem se požvižgala na te reči...sem pač našla druge kvalitete (sem pa zato mlada, imam lepo to, lepo uno..), ampak sedaj me pa te pripombe res jezijo. Zelo! Ne samo do mene, pač pa do vseh.

Nazaj na vrh
pika7
Maturant
Maturant

Pridružen/-a: Pon Apr 2009 17:09

PrispevekObjavljeno: 09 Jun 2009 17:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, kaj češ Saphira, tako je življenje in taki so ljudje..maš take in take, pa vsi morajo živet...jaz pravim, če delaš dobro se ti dobro vrne..taki pa že kje po drugi strani dobijo po buči..Ti kar vztraja, saj ti super gre in se ne oziraj na nikogar...samo ti si glavna ~~http://zasavje.org~~
Francesca
Vzpetniški pridigar
Vzpetniški pridigar

Pridružen/-a: Pon Jan 2008 0:12

PrispevekObjavljeno: 01 Jul 2009 17:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo, mene spet tu....ne bom pisala, kaj mi gre na živce (mi gre tudi), ampak zaradi tega, kar se je meni zgodilo, sem zelooo žalostna, popolnoma na tleh...
Namesto,da bi vzdrževala, (sem) jem vse po vrsti - dobila nazaj 4 kg....moram se spraviti nazaj.

Danes sem videla, da je moj tip (zaročenec) na Facebook dodal eno res hudo bejbo, ki ima fantastično postavo, res je huda, po naključnu pa ji je še ime tako kot njegovi bivši.
Popolnoma sem na tleh - sama s sabo nezadovoljna, zdaj pa še res žalostna, ne vem, kaj naj...... ne upam (smem) ga vprašati, ker takoj znori, kaj ga preverjam, zakaj mi ne zaupam....
mu ne - priznam, a nikomur ne zaupam----prevečrat so me že okrog prinesli in sem potegnila za kratko ~~http://zasavje.org~~((((((

Začek: 3.3
Višina: 162
cilj: - 13 kg
Nazaj na vrh
ninka
Adminov sidekick
Adminov sidekick

Pridružen/-a: Pon Mar 2006 11:49

PrispevekObjavljeno: 02 Jul 2009 7:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Francesca, glavo pokonci, vzemi se v roke, shujšaj, s tem si boš pridobila samozavest in takrat boš, upam, tudi svojemu "zaročencu" lahko direktno povedala kaj te muči. Sploh pa ne razumem, zakaj bi znorel če ga vprašaš o Facebooku. Če ima človek čisto vest, ne znori, zapomni si to!!!

Ti pa le voljo v roke in veselo na hujšanje. Applause
klea
Rumeni starešina
Rumeni starešina

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 12:38
Kraj: Mb

PrispevekObjavljeno: 02 Jul 2009 9:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Franceska...če se je zaročil s tabo, to pomeni da hoče bit s tabo, pa ne z neko baburo iz FB!!
Francesca
Vzpetniški pridigar
Vzpetniški pridigar

Pridružen/-a: Pon Jan 2008 0:12

PrispevekObjavljeno: 02 Jul 2009 10:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

OK - Pazi zdaj.....rekel je, da je konec, da ne želi biti več z mano....

Začek: 3.3
Višina: 162
cilj: - 13 kg
Nazaj na vrh
klea
Rumeni starešina
Rumeni starešina

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 12:38
Kraj: Mb

PrispevekObjavljeno: 02 Jul 2009 16:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lej vem da trenutno tega ne boš razumela, ampak bolje da je tako, kot pa da boš z njim nesrečna vse življenje ki še te čaka.

Morda pa fantič ne ve kaj bi rad, postavi ga pred dejstvo, daj vama nekaj časa za razmislek; potem pa se skupaj vsedita, pogovorita kot prijatelja, in se odločita če bosta nadaljevala življensko pot skupaj, ali vsak za sebe.

Punca zdaj imaš pa res en dober razlog da se "spraviš v red". Shujšaj, tako
boš pridobila na samozavesti, potem pa tvojemu ex pokaži, da te ni vreden, in si lahko najdeš veliko boljšega!
Bolje da se je zgodilo zdaj, kot pa čez leta in leta.

Kako dolgo pa sta skupaj (bila)?
Saphira
Starešina 1. stopnje
Starešina 1. stopnje

PrispevekObjavljeno: 09 Jul 2009 18:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Franceska, si še tukaj? Upam, da nisi obupala, nad sabo in dieto, čeprav vem, da preživljaš hude čase.

Nazaj na vrh
Talita
Guru
Guru

Pridružen/-a: Čet Jul 2008 20:00
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 11 Jul 2009 18:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saphira, iz moje debelosti pa se je moj lastni mož norčeval, pa ima sam 125 kg. Jaz sem bila do 48. leta starosti suhica, zdaj pa me je mena razbohotila, a kaj, on je debel od mladih let, pa se nisem nikoli norčevala iz njega. Vse življenje sem ga imela debelega, zakaj on ne more prenesti, če sem debela tudi jaz? Pa še zdaleč nisem tako kot on. Zdaj pa sploh ne, ko sem iz 89 kg shujšala na 71 kg. Najbolj žalostno je, ko se prav debeli ljudje norčujejo iz ljudi s prekomerno težo, ko bi sami morali vedeti, kako hudo je, če se nekdo spotika na tvojem telesu. Pa kaj! Debelost ni vedno zaradi prenažiranja, kakor se zmotno misli. Včasih nismo krivi, če smo debeli. In koliko odrekanj je potrebnih, če želimo doseči idealno težo! Ja, nekateri ljudje so res hudobni in uživajo, če nekoga prizadenejo. Ampak jaz pravim, da si ne zaslužijo, da zaradi njih potočimo solzo. In Saphira, morda bo tudi ta človek, ki te je žalil, nekoč debel. Na svetu se vse vrača. Ti pa se raje veseli za vsak izgubljen kilogram, saj za ta uspeh je bilo potrebno odrekanje, ki ga razume samo tisti, ki ga izvaja. Bodi ponosna nase in ohrani voljo, ki te vodi k cilju! Želim ti, da ti uspe, in da bi bila nekoč vesela in srečna v svojem telesu. Če pa ti ne bo uspelo, vedi, da človek ni vreden po tem, koliko ga je skupaj, ampak koliko ga je v duši. In jaz verjamem, da je tvoja duša velika.
Talita
Guru
Guru

PrispevekObjavljeno: 11 Jul 2009 18:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Francesca, zagotovo si zaslužiš boljšega.
Saphira
Starešina 1. stopnje
Starešina 1. stopnje

PrispevekObjavljeno: 11 Jul 2009 18:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Talita, hvala. Res me razumeš, in vidim, da tudi tebi v tvoji koži ni lahko. Smešno je, da moj komentator JE debel. Misli, da isti ptiči skupaj letajo. Očitno. Jaz sem debela iz veliko razlogov, prvi je moje prejšnje prenažiranje (res sem pretiravala, da me je že vse bolelo, a sem nehala in tega več ne počnem, niti ne bom), drugo je moja bolezen in močna zdravila, ki me ohranjajo pri življenju (čeprav sem še relativno mlada-29 let), tretje pa moje bežanje od vsega, kar spominja na šport.

Tko, da sebe ne bom ven vlekla, da sem debela od zraka. Točno vem, zakaj sem, in samo na en razlog ne morem vplivati, ker je bolezen neozdravljiva in se moram sprijazniti, na drugih rečeh bom pa še delala. Tudi jaz pa ne razumem žaljenja debelih-iz strani ne ravno tako popolnih suhcev. Verjemi, imam velike izkušnje z bivšo prijateljico, ki ima še vedno čez 130 kg (ki jih sicer ne prizna, a vsi vemo, da manj ni možno, kvečjemu več)-ta je žalila vse. Z razlago, da raje užali ona prej, kot bi drugi njo, da itak ve, da za njenim hrbtom grdo govorijo, bo pa še ona zlobna. Bila je strupena kot kača, in čeprav se je zavedala, da nima zdrave postave, se je zelo visoko cenila (se imela za bolj postavno). Kar je sicer pozitivna reč, zakaj bi bila zamorjena. Ampak ne na račun drugih, da drugega userje, da sama izpade lepša/boljša. Bah.

Tvoj mož je izgleda še tiste sorte ljudi, ki meni, da ženske morajo biti lepe, postavne celo življenje, oni pa so s pivskim trebuščkom, delajočo se plešo in podbratkom pa so pač na poti k zrelemu postavnemu dedcu. Dvojni standardi, pa ne moreš nič zato...če tak gledajo na svet, jih ne bo nič spreobrnilo. Me pa tudi mene grozno jezi, ko naletim na take standarde.

Meni nikdar na pamet ne pade, da bi žalila, se norčevala, karkoli obrekovala kogarkoli, ZATO, ker je debel. Ja, zagotovo, če se bo spravil name, mu bom vrnila in mu naštela njegov zrcalni odsev in trenutek resnice (dovoljujem možnost, da bom ostala brez besed od šoka, kot prejšnjič), drugače pa ne vem, kako komu to pade na pamet. Če si sam isti, morda še slabši? Saj je ja vsakemu človeku jasno, če si sam debel in se delaš norce iz debelega, se torej delaš norce iz samega sebe!!!

In tudi, ko bom shujšala in bom normalno zdrave postave (ja, bom), ne bom taka, potem se še bolj zavedam, kako je takemu hudo. Večina pa obrne svoj obraz.

talita, sicer ne poznam tvoje višine, ampak glede na kilograme, je pa tvoj mož prestrog. Ob teh kilah skoraj ni možno, da bi bila debela. Če si zelo majhna, si mogoče malo močna, debela pa nikakor ne. Pa naj si gre na modno pisto iskat manekenko-me zanima kako hitro se bo s povešenim nosom pobral nazaj domov (seve od silnega zanimanja zanj).

franceska, ne obupaj....tudi jaz sem bila v prejšnji vezi, ki je bila močna, sem mislila, da je to to, in mi je šele na koncu veze vrgel v obraz, da ga je skoz motila moja postava, pa mi ni nič rekel. Ob tem se človek marsikaj vpraša, jaz sem pa si mislila svoje. Saj je bolelo, a sem globoko v srcu to itak že vedela, ampak takim ljudem ne dam kredibilnosti. Ko mi bo to pred nos vrgel postaven nabit lepotec, z akademskih IQujem in uspešnim življenjem, potem ga bom upoštevala (morda), do takrat pa.... če jaz sprejmem vse napake in ga ljubim ravno zato, ker je človek in ne popolna lutka, naj sprejme še on. Če je njemu moja postava pregrda, lahko spobodno odide, ima pravico do izbire in osebnega okusa, vsekakor ga nisem silila naj bo z mano, član socialne ustanove za vezo iz usmiljenja pa tudi nisem....očitno ga ni tako zelo motilo, če je ostal, a je bil vseeno tok površinski, da je gledal predvsem na to....na svoj trebušček (ki mene ni motil) pa ne....

Mene motijo le komentarji v javnosti, ki jih poslušajo drugi, se prikrito nasmihajo....to mene zadene.

Nazaj na vrh
Saphira
Starešina 1. stopnje
Starešina 1. stopnje

PrispevekObjavljeno: 26 Jul 2009 22:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spet jaz.

Moram pojamrat. Totalno me jezi, da kljub minus 20kg ljudje ne opazijo razlike. Videle ste slike, da nekaj se pa ja pozna. Ampak v realnosti, magla. Vsa priznanja o izgubi teže moram izsiliti. Nihče mi ne bo rekel, uau, ti si pa shujšala, a ne. Vsakemu moram sama rečt, da sem na dieti, povem kok sem izgubila, potem pa dobim odziv, ja, sem vidla, res si zgubila.

Ha????!!!!

Sestra je zgubila dobrih 20 kg pred enim letom, zdaj drži težo, pa ji še zdaj folk govori, kok je shujšala-čeprav so jo vmes videvali ravno toliko kot mene. Ko vidijo mene,ob njej, pa tišina, sami slepci.

Res NE štekam. Nisem obsedena s pričakujočo hvalo, jo pa pričakujem vsaj malo, da dobim zagon, kaj ni to normalno?

Se mi je tudi že zgodilo, da sem morala ponoviti številko izgubljenih kil, ker niso verjeli, da sem ji toliko. Zgledam, da sem jih manj. Ma bejšte....brezveze..sama nase sem jezna, da se sekiram za to, ko bi mi moglo dol viset za druge in biti najpomembnejše kaj si sama mislim o sebi. A v tekih momentih ni.

Sicer fant me spodbuja in mi že od prvih dni prigovarja, da se takoj vidi, pohvali kak del telesa, oblačila na meni ipd, njegova mama je tudi navdušena, vsi ostali pa tko švah...ja, sej, sej pa si res malo....WTF? Pa še za ta dva nisem čisto sigurna, če ni to le pokroviteljska hvala, da ne obupam.

Konec koncev pa s takimi obupanimi sporočili itak prav fehtam za take pokroviteljske hvale, tko da še sama več ne vem, kje mi je pamet....pa me naj kdo zastopi, če se še sama ne.

Samo to vem, da bom izgleda na tem forumu in shujševalni dobi naredila pravo kariero, preden se bo kaj spremenilo zares...

Nazaj na vrh
AxG
Astrologinja
Astrologinja

Pridružen/-a: Pon Jun 2009 8:50

PrispevekObjavljeno: 27 Jul 2009 7:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jutro... no naj se jz povem kako je pa pri meni

sj u slubi tud noben nc ne rece ker se itak vidmo vsak dan in tam ni opazna razlika...

razn ce jim ne pokazes slik taka sm bla prej in to sm zdj.

drugace je pri meni doma.

hujsam... ok...
mami:
vid razliko ampak me ne pohval prevec ker prav da morm se par kil dat dol... oz. rece dobr, pridn sam mors se mal ves... kar mi je u bistvu poleg mojega osebnega razloga se dodatna motivacija.

na drugi strani pa tasca:
jooj sj sta cist shirana nc ne jesta lej kolk sta shujsala... jah na 100 podlage sm res lahk shirana.
a kj jesta sploh?
to pa zato tko sprasuje ker ma njena hcerka take cudne vcasih navade da 2 mesca pred morjem nic ne je oz sam solato poj pa se to vn vrze pa je res shirana pa podocnjaki pa... pa se slabo luc mece njeno hcerko (vnukinjo) ker tko da take delas pred otrokom ni pomoje glih vzgojno za otroka ampak ok pusto to.

sm pa se vidla zanc z eno zlo dobro prjatlco po dolgem casu sam, sj veste siht pa ostale zadeve pa hitr mine kak tedn 2
pa je rekla oooo tukij spredij ti pa nekij manjka ~~http://zasavje.org~~

drugac pa se to mogoce tud ne upajo nc rect ker jim je nerodn...

ker kar se tice debelosti... ves ljudje misljo da je to sam zato ker skoz lezis pa sam jes pa zato da si tko bolj debel.

ampak to ni res... kaj pa hormonske motne... sj ne vem cist tocn sam vem da majo tud hormoni pr tem prste vmes...
pa dednost... jz sm ista ko mat... tko da... ampak to je pa spet druga tema... sm mal zaplavala....

ne sekirij se... hujsas zase! tko da ce vidis ti razliko in tvoj je to za moje pojme cist dovolj... ker sj drugih se to ne tice...
ja vem lepo je dobit kompliment sam a ni najleps k ti ga da oseba k jo mas najrajs?

drugac pa te spostujem ker si na tisti madam bal dieti...
in ker si zgubila ze veliko... le tako naprej Applause
Nazaj na vrh
Talita
Guru
Guru

PrispevekObjavljeno: 27 Jul 2009 9:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saphira, jaz imam tudi skoraj 20 kg manj, pa nobenih pohval od nikoder. Niti mož mi nič ne reče. Snaha mi najbrž malo zavida, ker je nje tudi za dve mene. Sin tudi nič ne omenja, čeprav mu večkrat, kadar me sili s kakim priboljškom, rečem, da sem na dieti. Vendar imam sama svoje veselje, ker se mi ni treba več na cesti sramovati zaradi obilnega trebuha, kakršnega sem imela, ko mi je vse šlo samo na trebuh in sem zaradi tega komaj dihala. Verjamem pa, da če bom izgubila še 10 kg, da bo vsakdo opazil, da me je manj. Zato bi zdaj tako rada izgubila še kakih 10 kg, ker potem bom pa res suhica.

Nazadnje urejal/a Talita 27 Jul 2009 18:52; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Saphira
Starešina 1. stopnje
Starešina 1. stopnje

PrispevekObjavljeno: 27 Jul 2009 14:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Punci, hvala! Polepšali sta mi dan- z odzivom in pozitivnimi besedami. Obe imata čisto prav. Pa še vidim, da ne doživljam tega samo jaz.
Danes je moja volja in energija veliko pozitivnejša. Tudi zaradi vaju in forumaške pomoči. Dancing

p.s AxG...jaz bi bila kar malo jezna na mamo, če bi mi dajala vedet, da sicer se vidi, a nucam še zgubit. Zame je to zbijanje volje, ne spodbuda. Ampak ljudje smo si tak različni, kar bi mene morda zabediralo, lahko tebe samo podžge, da si še bolj pridna. To, da folk, ki te vsak dan gleda, ne vidi razlike, mi je tudi jasno...ampak ravnotadva ki me pogosto vidita, rahlo pohvalita, ostali ne. Sicer pa ja...vtrajat je treba, druge ni. Kar se tiče MB sirupa, si pa verjetno že videla, da sem za en dan zahinavila, zdaj pa nadaljujem.

p.s Talita, če bi bila jaz na tvojem mestu, bi čisto po babje znorela na domače. Grdo od mene, ampak da ne bi bilo niti besede, bi šla prav patetično izsiljevat pohvalo. Otročje, vem. Ampak, da ne dobiš niti besede pohvale. To ni mogoče, da se nič ne vidi, pa če tudi bi začela z 150 osove in prišla na 130-mora se poznat. No, saj kako zna biti folk radodaren s pohvalami, tak vemo Brick wall Mogoče se čudim jaz, ker jaz pa vedno folk pohvalim, rada dajem male komplimente, ampak tiste iskrene, nekaj že najdem na človeku, kar mi je všeč in ga razveselim. Pa ne z lažjo, ampak tako, da sam ve, da je res. Tistih pokroviteljskih pa ne maram. Večina ljudi pa ni takih in to jemljejo za samoumevno....bah. Anxious

Nazaj na vrh
Talita
Guru
Guru

PrispevekObjavljeno: 27 Jul 2009 19:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče mi nič ne rečejo, ker sem šla tako počasi dol. No, zdaj pa že pol leta vijugam malo gor in malo dol. Sem si pa rekla, da mora tega vijuganja biti konec in mora iti teža samo še dol, dokler ne dosežem cilja. Bom pa pazila na to, da bom vmes delala kratke pavze. Upam vsaj, da bom toliko disciplinirana. Eno je reči, drugo pa je potem tudi uresničiti. A upam, da bom dosledna.

Ločevalno dieto pa zelo težko izvajam, ker kuham za svojo družino in še za mamino. Mama pa nima zob, pa moram zanjo kuhati tako hrano, da jo lahko melje z dlesnimi. In če bi zdaj morala kuhati še ločevalno, bi bila po cele dneve pri loncih. Tega pa ne! Brick wall A kaj se ve, morda pa se bom le potrudila. Rabim en dober pospešek za pridnost. Dancing wink
Dioniz
Dijak
Dijak

Pridružen/-a: Ned Feb 2010 19:41

PrispevekObjavljeno: 03 Mar 2010 15:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

s fotrom sem se jaz zaradi diete tak skregal, da se en teden nisma pogovarjala... on je trdil, da nikakor ne morem shujsat s to dieto pa da normalno jem... no, zdaj, ko sem ze polovico nacrtovane teze zgubil mu je pa izpod casti rect oprosti pa priznat, da se je zmotil.
Pripravnik 1. stopnje
Pripravnik 1. stopnje

Pridružen/-a: Pon Mar 2010 18:53

PrispevekObjavljeno: 09 Mar 2010 9:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni gre pa najbolj na živce, k me sprašujejo a boš to jedla, a boš ono... pa pravim da ne, da bom zelenjavo + ... potem me pa gledajo v smislu kok si pa ti presrana. Že itak ne jem skoraj nobenga mesa, ker mi pač ni... potem pa ne morejo razumet, da bom pač jedla kar piše v knjigi lepo po vrsti in da si bom pač zase sama skuhala d'oh! če je danes krompir ali pa riž valda ne bom danes jedla makarone... potem bo pa spet čudno, ker danes ne bom jedla makaronov, jutri si jih bom pa spet ekstra pripravila Brick wall aaaaaaaaaaaaaaaa, za znort Silenced
Nazaj na vrh
Renesmee
Dijak
Dijak

Pridružen/-a: Pon Apr 2010 10:49

PrispevekObjavljeno: 20 Apr 2010 21:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Meni gre samo na živce to, da vem da imam dieto, da vem da delam to SAMO zase in NE za druge, vem kako poteka dieta, da marsikaj lahko zdržim in potrpim/pretrpim, da se hočem znebit kg in spet pridet na svojo težo itd itd...ampak očitno vse to nedrži ker delam vsak drug dan grehe!! Brick wall vedno me kaj premami, včasih sežem po kakšni hrani samo zato ker imam v glavi, da morm, čeprav vem, da ne smem in nisem niti lačna niti mi ne paše preveč, čisto kamot bi lahko zdržala..ampak iz čistega dougčasa pojem nekaj kar na določen dan ne bi smela Brick wall
In to me matra..ker vedno lahko premagam vse ovire, marsikaj dosežem (čeprav sem na čase bolj lene sorte) ampak v 8 dneh diete sem nardila že cel kup grehou!!! In to predvsem na OH in sadni dan. Čeprav se na OH dan "kao" lahko malo greši, jaz grešim čisto preveč.
Tko, da upam da si poštimam v glavi in grem naprej...saj nadaljujem še vedno z dieto..za zajtrk vedno sadje tudi B in Š dan sta OK potem pa bbbBBuuuUU 2 dni "nažiranja" :-&
Kako pravjo? Vsak začetek je težak?? Jaz upam, da se to neha in si zadam disciplino v prehranjevanje 108

[/url]
Nazaj na vrh
ninka
Adminov sidekick
Adminov sidekick

Pridružen/-a: Pon Mar 2006 11:49

PrispevekObjavljeno: 21 Apr 2010 7:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

meni gre tudi na živce. Vse. Ne vem več kaj naj naredim. Naj nadaljujem, ali naj preneham. Z dieto namreč. Sicer je res, da je za mano šele 5 dni, ampak dragi moji.... jaz imam vsak dan 0,3 kg več!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ali ni to za znoret? Malce bom še vztrajala. Ampak če bo šlo tako naprej....bom pač nehala. Žalostna.
Slash
Prodajalka
Prodajalka

Pridružen/-a: Tor Maj 2010 13:58

PrispevekObjavljeno: 05 Maj 2010 10:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa to ni res...Ka nardit s takimi ljudmi???...Začela sem z dieto v ponedeljek in prvi problemi so že tu... ker sem absolventka in se trenutno doma učim za izpite in pišem diplomo, še žvim doma...in to se je danes izkazalo za velik problem...mi je začel ata, ka se js grem s tem hujšanjem, da ne bomo zdej za vsakega posebi kuhal, da že tak za mamo posebi kuhamo, zdej bom pa še js neka izjema tule (ker moja mama še vedno doji in tud ona ne je vsega, npr. svinjine in jajc), da nisem normalna in da je itak to preveč kar si dovolim...in ko sem mu rekla, da ni problem, da bom si sama skuhala kar bo treba zraven zelenjave, da tisto bom pa tak jedla kakršna koli bo, je spet znorel, da kosilo je pa res en tak obrok, ki ga bomo jedl skupi in da nej ne bom tak f*****a....morm še povedat, da pri nas doma še vedno kuha babica in da z njo se lahko čist lepo zmenim, da npr. preden da mleko v špinačo, da za mene eno porcijo stran ipd. Pa čeprav me ne razume pa me čudn gleda, ampak vseeno naredi to zame....a fotru to ni jasn, da se da čist lepo skombinirat...
po drugi strani mi pa trobi, da ko se za neki odločim, nej spelem stvar do konca....In še za totalno razočaranje dneva-moja mama me je najprej čist lepo podpirala, ko sem se odločala za dieto in se ji je zdel prov fajn ko sem končno začela, a ko se je ata začel kregat z mano ni rekla niti besede za mene...Vse je v redu, ko delam stvari ko njima pašejo...a ko hočem nekaj zase, da bi se js bolš počutla al pa sam zato, ker me zanima in bi rada probala, ne, takrat sm pa nenormalna....jooooj kak me to spravi iz tira...
Nazaj na vrh
Slash
Prodajalka
Prodajalka

Pridružen/-a: Tor Maj 2010 13:58

PrispevekObjavljeno: 05 Maj 2010 10:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ninka je napisal/a:
meni gre tudi na živce. Vse. Ne vem več kaj naj naredim. Naj nadaljujem, ali naj preneham. Z dieto namreč. Sicer je res, da je za mano šele 5 dni, ampak dragi moji.... jaz imam vsak dan 0,3 kg več!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ali ni to za znoret? Malce bom še vztrajala. Ampak če bo šlo tako naprej....bom pač nehala. Žalostna.

ninka, če še vztrajaš, upam, da se je kazalec na tehtnici že prevesil v drugo smer drugače pa po mojem mnenju, ni nobene panike, če grejo na začetku kilogrami malce navzgor, saj gre za, čisto laično povedano, odziv telesa na spremembe...ponavadi se, kadar spreminjamo režim prehranjevanja, telo na spremembe odzove tako, da začne delati zaloge, ker "ne ve" kaj se dogaja....ko bo telo "ugotovilo", da je pravzaprav to nov sistem, in da hrano dobiva redno kadar jo potrebuje, se bodo začele sproščati tudi zaloge....to je zdej čisto splošno povedano, kar sem jaz razumela iz raznih člankov, ker se je tudi meni že velikokrat kadar sem se odločila za spremembo v prehrani, bodisi da sem začela manj jest bodisi da sem se odpovedala določeni hrani, zgodilo čisto enako, da mi je tehtnica nekaj dni kazala vsak dan več, potem pa so deke začele hitro padat....tako da ne obupat!!!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po 90DPD forumu -> Pogovori o dieti Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 32, 33, 34  Naslednja
Stran 33 od 34

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

Naloži si Mojplanet.si toolbar v svoj brskalnik!