evo.. ena runda je za mano, shujšala sem 18kg.. zaključila v četrtek.. vzela pavzo do ponedeljka in v ponedeljek spet na novo.. rada bi dala še kakšnih 10kg dol..
meni se tudi zdi pavza nepotrebna. ločevanje ti itak preide v kri, več ali manj, morda opustiš vitaminske, vodne dni, ampak ločevanje je kasneje itak način življenja, tako da neke hude razlike med prvim delom in vzdrževanjem tak ni...da bi bila nujno potrebna pavza. še posebej, če imaš namen skinat dol še veliko kil...lahko samo zabredeš k skušnjavam. se mi zdi da 90 dnevna dieta itak ni tako stroga in uničujoča za telo, zato ti prehodi niso tak pomembni.
Bi se pa mi zdelo pomembno imeti +90 dni vzdrževanja, če bi bila z doseženo kilažo zadovoljna, jo želela ohraniti, vendar se kasneje v življenju ne bi več držala ločevanja (ampak samo pazila na neprenažiranje, manj sladic, maščob)..potem bi imela za zaključek tako pavzo, da se vse lepo usede.
Kaj vem, ko sem bila prvič na dieti sem tudi poskušala vse v piko, natančno se držati, po 3 mesecih ti pa tak vse v kri pride, se navadiš in vidiš, da je smisel bolj v tem, da spoznaš svoje telo, kaj smeš, kaj kam spada in sam koordiniraš urnik in jedačo, kot čutiš, da je najbolje zate. Torej, bolj poslušanje zdravega sebe, kot pa natančno sledenje navodil v knjižici-bistvo itak spoznaš in odklonov ne smeš delat, to je pa tudi to.
Še vedno trdim, da je najboljša "dieta", kar obstaja- čeprav sem tudi po njej lačna (a sem gurman z voljčjim apetitom). je pa zelo efektivna,tudi ko si dovoliš tudi manjše napakice... _________________ 1. krog (15.4.09 - 13.7.09)= minus 16 kg
2. krog. 25.2.10
Hehe, jst sem tudi takoj pomislila na "al pa brez kopalk"...
Uspešno prestala prvi sadni dan, hvala za dobrodošlico in vsem nam želim, da nam rata!!! _________________ Začetek: 25.2.2010
Višina: 164
Teža: 73 kg (gulp)
Tudi jaz sem začela Včeraj Upam, da mi bo uspelo - s čim manj grehi. Pri meni je največji problem, da se zelo težko spravim jest zjutraj in da ne jem mesa, tako imam pri 1. dnevu bolj malo izbire...
Tudi jaz sem začela Včeraj Upam, da mi bo uspelo - s čim manj grehi. Pri meni je največji problem, da se zelo težko spravim jest zjutraj in da ne jem mesa, tako imam pri 1. dnevu bolj malo izbire...
Dina, kar se tiče mesa te razumem - jaz sem namreč vegetarijanka, tako da ne jem niti mesa niti rib
ena prijateljica, ki je imela dobro izkušnjo z ločevalno, me je strašila, da mi ziher ne bo uspelo, ker ne bom imela kaj za jest na beljakovinski dan... ampak ti povem, da se najde, npr. različne vrste sira (feta, sir za na žar, ocvrt sir, topli sendvič s sirom), jogurti, solate oz. zelenjava nasplošno s sirovim in jogurtovim prelivom, grška solata s feto, jajca na vse načine, itd. in meni je tudi beljakovinski dan najljubši dan v tednu, ker lahko jem sir _________________ 2. krog diete:
Začetna teža: 54 kg
Dan začetka: 16.8.2010
1. krog diete:
Začetna teža: 62 kg
Dan začetka: 17.1.2010
Končna teža: 53 kg
Nazadnje urejal/a Scapula 09 Mar 2010 20:45; skupaj popravljeno 1 krat
Tudi jaz sem nova na forumu. Danes je moj 9. dan in se počutim odlično, niti enkrat še nisem bila lačna, tako da me je kar malo strah, da delam nekaj narobe . Danes zjutraj je sicer kazala tehtnica - 2 kg, ampak ji še ne verjamem čist, bom mogla še kdaj pogledat .
Prebiram vas pa že kar nekaj časa in moram priznati, da ste me tudi na forumu navdušili in opogumili, da sem začela.
@Dina: Mislim, da ni takšen problem, de ne ješ mesa, če ješ ostale živalske proizvode. Tako lahko ješ jogurt, kefir, sire, jajca, ... in pa seveda tofu.
Jaz imam npr. zelo rada popečeno zelenjavo (bučke, papriko, šampinjone), ki jo prelijem z jogurtom, pa grško solato s sirom (feta ali mozzarela ipd.). Upam, da sem ti kaj pomagala.
Objavljeno: 21 Mar 2010 19:20 Naslov sporočila: Jutri začnem
Evo še mene tu. Nekaj kil in šlaufkov se je nabralo v zadnjih letih od samega sedenja v službi, nekaj kilc sem dodala še med nosečnostjo, ampak glavni šlaufki so mi pa presenetljivo ratali sedaj v 10 mesecih po porodu! Tako da začnem, preden se vrnem v službo.
Pa še moji podatki: V 150 cm, T 54,2 kg, ITM 24
Včeraj sva se z možem še zmerila, pa pravi da so cifre čisto v redu, samo ne na pravih mestih : Prsa 90, pas (s trebuhom) 78,5, boki 99, stegno 60!
No poleg diete sem splanirala še precejšnjo mero gibanja (vozičkanje in dojenje očitno meni ni nič pomagalo), tako da cilj je nekje vsaj ene 6 kil izgubit. Nimam prav predstave, koliko je realno, ampak kar bo, bo dobro!
Objavljeno: 21 Mar 2010 21:28 Naslov sporočila: Re: Jutri začnem
Ninjazbec je napisal/a:
Pa še moji podatki: V 150 cm, T 54,2 kg, ITM 24
.... tako da cilj je nekje vsaj ene 6 kil izgubit. Nimam prav predstave, koliko je realno, ampak kar bo, bo dobro!
Držite pesti še zame!
Dobrodošla - ampak ali misliš, da moraš pri tvojem BMI-ju res izgubit še 6 kil. Morda malo več miganja, pa enaki kg (relativno več mišic!)
... pa bo vrhunsko! _________________ Z lahkoto do teže, s težavo do lahkosti.
...hvala Dagmar, upam , da bo uspelo , komaj začetek je ...danes si bom pripravila joto ....povej mi , kaj naj naredim z kavo , ki grenko....tko težko prenašam ?
...še nekaj me zanima ....za to ločevalno dieto je tako kot je , samo jaz imam naprimer kosilo ob 13in do večera sem že lačna ...kaj lahko še kaj vmes popoldan in kaj seveda ?
...še nekaj me zanima ....za to ločevalno dieto je tako kot je , samo jaz imam naprimer kosilo ob 13in do večera sem že lačna ...kaj lahko še kaj vmes popoldan in kaj seveda ?
hej to je zelo aktualno vprašanje, dost novincev to zanima, in mene je tudi, ko sem začenjala... jaz mislim, da ne smeš biti lačna, ker to ni namen te diete! zato si privošči malico, če čutiš lakoto - ampak priporočam, da je malica zelenjava (na sadni dan tudi sadje). Lahko pa te potolažim, da sem jaz nenehno potrebovala popoldansko malico na začetku, zdaj pa se mi je organizem in presnova tako prilagodil, da sem še redko lačna _________________ 2. krog diete:
Začetna teža: 54 kg
Dan začetka: 16.8.2010
1. krog diete:
Začetna teža: 62 kg
Dan začetka: 17.1.2010
Končna teža: 53 kg
Pridružen/-a: Čet Maj 2005 20:28 Prispevkov: 301 Kraj: Ljubljana
Objavljeno: 28 Mar 2010 22:05 Naslov sporočila:
Dober večer vsem skupaj.
Jaz sem pred 5 leti shujšala s to dieto 12 kg, in prišla na svojo idealno težo.. opa ; vendar sem potem tako pridno papala, da sem dobila 30 kg gor in zato ne krivim ločevalne diete... ne vem kaj mi je bilo, verjetno zmeda v glavi.
V tem času sem že ene 3krat probala z ločevalno, vendar sem po dnevu, maximalno treh dneh obupala in se ful napala. Danes je moj štirinajsti dan diete in sem shujaša 2,7 kg. Ni glih vem kaj, glede na težo, ki jo moram izgubiti.. nekaj pa je.
Še jaz, še jaz! Ker imam danes sadni dan in se moram nekako zaposlit, se vam predstavljam.
Živjo vsem! Ime mi je Nina, sem iz Maribora in hujšam.
Berem vas sicer že točno 18 dni, kolikor sem na dieti, in priznam, da so me vaši jedilniki rešili vedno enega in istega piščanca na žaru, riža z zelenjavo in testenin s paradižnikom. Hvala za to! Ločevalne diete sem se zdaj lotila drugič; prvič sem z njo shujšala skoraj 15 kilogramov, kar me je lepo oklestilo; v drugo pa se je lotevam, ker se mi je v dveh letih (kljub gibanju ) spet nabralo nekaj maščobnih oblogic, ki si jih ne želim. Torej - imam 168cm in 58 kg. 3 sem že izgubila, v načrtu imam še 3 ali 4, morda 5, toliko pač, da bom spet lahko samozavestno oblekla eno hudo oprijeto oblekico.
Pozdravljeni!
Torej, z dieto sem začela komaj predvčerajšnjim in sem zaenkrat še polna zagona.
Enkrat sem že poskusila, jedla normalne obroke, malo več telovadila-pač zame več in sem v manj kot enem mesecu izgubila 9 kg.
Nekaj jih je prišlo nazaj,sicer sčasoma in po moji krivdi.
Stara sem 20 let, visoka 176cm in težka 88 kg.Sicer se mi kg ne vidijo tako zelo, ker se mi kar razporedijo, ampak vseeno bi rada, da se malo bolje počutim v svoji koži in da izgubim nekaj kg med dieto.
Posebej zanimivo mi je bilo ob gledanju slik pred in potem, ko se prav vidi, da se vse da, če se hoče.
In ja, malo več bom sodelovala že zaradi tega,ker mi je forum na en način dal sploh elan za začetek, ki je pri meni najtežji in tudi zato, da ne bom nehala ob prvem dvomu....
Saj nam bo uspelo,če nam še ni _________________ [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wQ3h9Bn/]
[/url]
Pridružen/-a: Sob Apr 2010 21:43 Prispevkov: 3 Kraj: Kranj
Objavljeno: 10 Apr 2010 22:23 Naslov sporočila:
Živjo!
Jaz pa jutri začnem. Sem bila na tej dieti približno 3 ali 4 leta nazaj, pa je nisem uspela dokočat.
Zdaj pa upam, da mi bo končno uspelo usvojiti zdrav način življenja in izgubiti nekaj kilogramov ---> oops, mislim centimetrov.
Visoka sem 154 cm, tehtam pa 66 kg . Če že moram gledati po kilogramih, je moja želja priti do številke 48-50.
Pridružen/-a: Tor Apr 2010 20:16 Prispevkov: 204 Kraj: Koper
Objavljeno: 11 Apr 2010 10:16 Naslov sporočila:
Da še sama pustim delež svoje preteklosti:
Na ločevalni dieti sem bila ("zares") 1×, pa še takrat sem zdržala le dva meseca, kjer drugi mesec ni bil dokončan med realnimi pogoji. Takrat sem vse skupaj zgubila 15 kg (prvi mesec 9 kg, drugi 6 kg), ki se mi do danes niso povrnili. Pač, bila so vmesna nihanja za 5 kg +-, ampak zanemarljivo.
Danes ne vem koliko tehtam, najbrž okoli 75 kg, na višino 170 cm. Dosego cilja 60 kg želim doseči postopoma. Cilje imam postavljene na 5 kg izgube. Pravi cilj, ki ga želim doseči pa je ok. 56 kg.
Tudi sama imam težko konstrukcijo okostja, ampak verjamem, da to ne bo problem shendlat. In še, stara sem 23 let. Viiiiiii _________________ I am so clever that sometimes I don't understand a single word of what I am saying.
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu