Živjo muca,
Zelenjava je vsa nevtralna, razen krompirja, koruze, graha in fižola. Tako da repo, paradižnik, itd. ješ lahko vsak dan!! _________________ Če si naredil napako ne žaluj, nadaljuj pot in pazi, da napake več ne ponoviš!!!!
Pozdravljeni vsi skupaj. Sem na začetku ločevalne diete in se soočam z dilemo, kaj jesti na beljakovinski dan v službi? Nimam možnosti, da bi si kuhala kosilo, ponavadi grem v pekarno, kjer si kupim sendvič. Kaj naj si kupim v trgovini, da bom zadostila pogojem beljakovinskega dne? Ali naj si raje zjutraj in opoldne privoščim sadje, ko pridem domov, okoli petih, pa si skuham beljakovinsko večerjo? Prosim za nasvet. LP
Jaz sem tudi pogosto v času kosila na faksu ali v šoli- takrat si privoščim kakšno belo kavo, sirov toast, sendvič (s sirom ali mesom), kakšne solate (s tuno, sirom, grško,..),... izbire je kar nekaj. _________________ Če si naredil napako ne žaluj, nadaljuj pot in pazi, da napake več ne ponoviš!!!!
Na poti v službo sem si kupila solato, nisem pa vedela, da so sendviči tudi dovoljeni... Ali ni dovoljena samo tanka rezina kruha?
kruh zelo redi, tako da čim manj ga ješ, tem bolje... je pa težko definirati, kaj je to tanka rezina, in če si tu in tam za beljakovinski dan privoščiš sendvič, verjetno ni nič narobe, sploh če ni ravno orjaški sendvič in če je pripravljen s črnim kruhom _________________ 2. krog diete:
Začetna teža: 54 kg
Dan začetka: 16.8.2010
1. krog diete:
Začetna teža: 62 kg
Dan začetka: 17.1.2010
Končna teža: 53 kg
Pozdravljeni vsi skupaj. Sem na začetku ločevalne diete in se soočam z dilemo, kaj jesti na beljakovinski dan v službi? Nimam možnosti, da bi si kuhala kosilo, ponavadi grem v pekarno, kjer si kupim sendvič. Kaj naj si kupim v trgovini, da bom zadostila pogojem beljakovinskega dne? Ali naj si raje zjutraj in opoldne privoščim sadje, ko pridem domov, okoli petih, pa si skuham beljakovinsko večerjo? Prosim za nasvet. LP
Hoj Mimi.
Res, da sem skoraj na začetku diete - danes je moj 16 dan. Sem pa povratnik izpred 4 let, ko sem dala dol 8 kg ( 158 cm 62 kg začetna teža). Pa na beljakovinski dan praviloma nimam problemov.
Nekaj idej:
- doma si en dan prej ali pa zjutraj pred odhodom v službo na ponvi ali elekrtičnem žaru speci meso - najhitreje je pečeno piščančje ali puranje cca. 15 minut
- pločevinka s tuno prav pride - olje čim bolj odlij stran
- skuhaj si 3 trdo kuhana jajca
- v trgovini si kupi salamo s čim manj maščobami - načeloma se salami izogibam, ker močno dvomim kaj je vse notri - predvsem skrite maščobe
- v trgovini si kupi 10 dkg sira - čim manj masten seveda
- pojej ali popij 1/2 litra navadnega jogurta
- pojej 1 lonček manj mastne skute
Lahko si pa pečeno ali kuhano meso zmešaš v solato z dovoljeno zelenjavo.
Zraven si privošči košček kruha ali 1/2 žemlje polnozrnato - in pa dovoljeno zelenjavo - zeleno solato. paradižnik, papriko...
Bo šlo?
Hoj Mimi.
Res, da sem skoraj na začetku diete - danes je moj 16 dan. Sem pa povratnik izpred 4 let, ko sem dala dol 8 kg ( 158 cm 62 kg začetna teža). Pa na beljakovinski dan praviloma nimam problemov.
Nekaj idej:
- doma si en dan prej ali pa zjutraj pred odhodom v službo na ponvi ali elekrtičnem žaru speci meso - najhitreje je pečeno piščančje ali puranje cca. 15 minut
- pločevinka s tuno prav pride - olje čim bolj odlij stran
- skuhaj si 3 trdo kuhana jajca
- v trgovini si kupi salamo s čim manj maščobami - načeloma se salami izogibam, ker močno dvomim kaj je vse notri - predvsem skrite maščobe
- v trgovini si kupi 10 dkg sira - čim manj masten seveda
- pojej ali popij 1/2 litra navadnega jogurta
- pojej 1 lonček manj mastne skute
Lahko si pa pečeno ali kuhano meso zmešaš v solato z dovoljeno zelenjavo.
Zraven si privošči košček kruha ali 1/2 žemlje polnozrnato - in pa dovoljeno zelenjavo - zeleno solato. paradižnik, papriko...
Bo šlo?
Objavljeno: 12 Apr 2010 13:53 Naslov sporočila: Re: Beljakovinski dan
annie84 je napisal/a:
admin je napisal/a:
predloge pošljite po PM ali pišite v temo Predlogi
Predlogi bralcev:
divje race, drobovina (telet, govedi, prašičev, jagnjeti, konj, zajcev, kuncev, srnjadi, jelenjadi, divjih prašičev), fazani, golobi, gosi, jajca (npr. kokošja, gosja, račja, galebja,) jajčni beljak, jerebice, jogurt, kaviar, soja, kis (in limonin sok za okisanje), hrenovka na žaru, čufti, kuhano ali pečeno mišično meso, mesni izdelki- kuhani ali pečeni- (jetra, ledvica in svinina, če je le mogoče, samo od živali iz ustrezne reje), mleko, tudi posneto ali delno posneto, Morske ribe - kuhane ali pečene, neprekajene sladkovodne ribe, pegatke, perutnina (piščanci oz. Kokoši, prepelice, purani),pusta šunka, race, raki, sir -mehki in trdi- ( z manj kot 45% maščobe v suhi snovi, npr. camembert (30%), edamec (30%) limburžan (20%), masleni sir (30%), romadur (20 ali 30%), westlight (30%)), sejtan (pšenična beljakovina), sirov burek, Skuta, smetana, smetanov sir, sojina moka, školjke, tatarski biftek, Tofu, vsi izdelki iz sojinih zrn, npr. namazi za kruh
sirov burek= B dan???? kaj pa listnato testo OH
Po moje, da ne bi smelo biti nič narobe - saj je tudi kruh dovoljen na B in Š dan ?
Danes na Beljakovinski dan imamo kuhane filane paprike in pire krompir...
Zame paprika, meso brez riža, omaka, nič pireja (posebej kuhano)...
Ni po zakonu diete, ampak malo prilagajam družino kosilo sebi...
Kot je že ena punca rekla, dejmo čimmanj komplicirat in nam bo lažje...
Pravilno si se odločila. Tudi jaz kuham tako, da jemo lahko vsi. Zame pač meso brez omake, namesto pire krompirja samo kuhan krompir, fižolova juha brez podmeta in testenin, testenine brez polivke - razen, če ni zelenjavna, pizza samo testo, omaka in gobe... In tako dalje... Malo je kriza na sadni dan, ko mora moja družina vseeno jesti in moram za ostale člane kuhati. Se pa strogo držim diete in tudi zelenjave ne mešam v enem obroku.
Jaz imam danes beljakovinski dan in bom jedla ribice. Jih obožujem. Za naše bom spekla postrvi, zase pa osliča!! Njami!!!! _________________ Zečetna teža: 69,7 - 14. 4. 2010
Višina 158
Cilj:60 - zaenkrat
- po 10 dneh -3,7=66
- po 20 dneh -5,7=64
- po PRVEM VODNEM DNEVU -7,7=62
- po 35 dneh - 9,7=60
- po DRUGEM VODNEM DNEVU -9,7=60
jaz pa sem danes taaaaaaak lačna, da to ni res. pojedla sem 1 jabolko, pa spila 0,5l vode. kosilo pa bo okol 16:30 komaj (pečen pišek pa solata)...jaz bi pojedla nekaj vmes....kaj si lahko kupim takega primernega? ker sem namreč v službi in lahkoletimv trgovino...
jaz pa sem danes taaaaaaak lačna, da to ni res. pojedla sem 1 jabolko, pa spila 0,5l vode. kosilo pa bo okol 16:30 komaj (pečen pišek pa solata)...jaz bi pojedla nekaj vmes....kaj si lahko kupim takega primernega? ker sem namreč v službi in lahkoletimv trgovino...
Mogoče bi še vseeno pojedla kakšno sadje? Če pa ti je premalo pa si mogoče lahko kupiš solato (ponavadi v trgovinah že majo pripravljene) pa zraven primešaš piščančja prsa v ovitku ali pa piščančjo posebno (25 dag, če vzameš da je to kosilo), in maš potem doma že pravzaprav večerjo...
Pa dober tek, v primeru, da še nisi jedla
danes pa grešila big time....beljakovinskega mamo, pa smo jedli fingerse piščančje pa poleg solatko pa kos kruha...ampak....sem si nardila iz skute in začimb še namaz
Ampak najbrž so krekerji manj kalorični kot kruh, ne? Nekak bi se rada kruhu čimbolj izognila, ker ko ga začnem jest ne morem nehat Jaz bi lahko živela le ob svežem kruhu in vodi, pa mi ne bi bilo dosti hudega _________________
- na žaru pečen file postrvi
- blitva začinjena s česnom
Ker zvečer včasih ne morem jesti isto kot za kosilo, sem si vzela malo lahkega sira in češnjev paradižnik, ki ga naravnost obožujem. _________________
Začetna teža: 70 kg
1. vodni dan: 66
2. vodni dan:
3. vodni dan:
Ve kdo mogoče, kam spadajo gobe šitake?
Nekje sem prebrala, da imajo veliko beljakovin. Potrditev kdo?
Za moje pojme spadajo pod nevtralno živilo. Itak so gobe v prehrani definirane kot začimba, ki se lahko uživa samo v manjših količinah.
Sej v tem je glih fora, da naj bi ble šitake ene izmed redkih (al celo edine) gob, ki imajo prehrambeno vrednost. Samo nisem ziher kakšno točno.
Kakorkoli, itak mi še ni uspelo do njih prit. x) _________________ 陰気
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja1, 2, 3 ... , 83, 84, 85Naslednja
Stran 84 od 85
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu